KBSS BEACHVOLLEYBALL

Tegenwoordig wordt het KBSS Beachvolleyball Start Systeem, ontwikkeld door Olympier Deborah Kadijk, steeds vaker toegepast. Maar wat is dat systeem nu eigenlijk? Een uitleg. 

KBSS = Kadijk Beachvolleyball Start Systeem

 

De jongste Beachvolleybaljeugd en KBSS

Regelmatig krijgen we van ouders te horen dat hun kind nog wel heel jong is, en eigenlijk nog niet veel kan, "is het dan wel slim om al te gaan beachvollleyballen" ? Ons antwoord is JA. Aldus Deborah Kadijk, en wij geloven haar ook na het volgen van een proefles. 

Naast dit spelsysteem wordt er bij de kinderen veel aandacht gegeven aan de motorische ontwikkeling d.m.v. goede loopscholing en bewegingsvormen.

 

Wat is KBSS? 

SPELvorm …… en stiekem een training ineen!

 

Korte uitleg KBSS

 

Het (K)adijk (B)eachvolleybal (S)tart (S)ysteem is ontwikkeld door Debora Kadijk om kinderen al op jonge leeftijd het 2 tegen 2 beachvolleybal te kunnen laten spelen. Er wordt in eerste instantie getraind op het lopen en vangen. Als een kind in staat is om een bal te vangen en te gooien, dan kan er in de training al wedstrijdjes gespeeld worden en kan men zich al opgeven voor deze trainingen/competitie/toernooien.

 

Het spelsysteem is opgebouwd uit verschillende kaarten (niveaus), zodat kinderen volleybaltechnisch kunnen doorgroeien in het 2 tegen 2 beachvolleyball. Verschillende leeftijden en niveau‟s kunnen wedstrijden tegen elkaar spelen op het eigen niveau van het kind.

 

We stellen het op prijs als kinderen zo lang mogelijk in dezelfde groep blijven, terwijl de praktijk is dat het ene kind zich sneller ontwikkeld als het andere kind. Toch kunnen de kinderen lang in 1 groep samen blijven trainen, omdat door de verschillende kaarten ( "handicaps") er altijd een gelijkwaardig partijtjes niveau ontstaat.  De niveau‟s zijn op handzame kaarten weergegeven.

 

Per kaart worden tips weergegeven. Om door te groeien naar de volgende kaart worden trainingsaccenten weergegeven. Hierop kan telkens worden teruggegrepen.

 

De praktijk is dat kinderen op een training komen, en gelijk vragen, "gaan we nog partijtje doen? "  terwijl er eigenlijk eerst uiteraard getraind dient te worden. Door het KBSS kunnen kinderen in de training toch al partijtjes gaan doen, waarbij leer elementen zitten, zodat trainer en kind tevreden kunnen zijn.

 

Geinteresseerd? Tot ziens bij de trainingen en/of toernooien of meld je HIER aan voor de KBSS trainingen in Huizen. 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag

09.00 - 22.00 uur

 

Zaterdag & zondag

​09.00 - 16.00 uur

Meer informatie openingstijden.

Je vindt BeachClub Huizen op het sportcomplex van:

 

CONTACT​ 

BeachClub Huizen
IJsselmeerstraat 5-B
1271 AA Huizen

 

Veldreserveringen: 

035-8884469 

Events en vragen

info@huizenbeach.nl

Tel: 035-8884469

Mobiel: 06-18814249

App: 06-18814249

 

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Instagram

©2020 by AWay Group Projectorganisatie